islanda angliaNaționala Islandei a produs cea mai mare surpriză a Campionatului European de Fotbal: a eliminat Anglia în optimile de finală.

În meciul jucat la Nisa, britanicii au deschis scorul în minutul 4 dintr-un penalty transformat de Wayne Rooney, însă islandezii au egalat imediat, în minutul 6, prin Sigurdsson. În minutul 18 Sigthorsson a majorat avantajul, apoi fotbaliștii de pe micuța insulă din Atlanticul de Nord au evoluat exemplar, apărându-se exact și chiar ratând alte câteva ocazii de a marca.

În sferturile de finală, Islanda va întâlni Franța, la 3 iulie, pe „Stade de France”.

Antrenorul Roy Hodgson a demisionat

Selecţionerul echipei de fotbal a Angliei, Roy Hodgson, şi-a anunţat demisia după eliminarea reprezentativei Albionului de la EURO 2016 de către modesta formaţie a Islandei. ”Mi-ar fi plăcut să mai rămân doi ani (pentru CM 2018, n. red.), dar altcineva trebuie să preia ştafeta”, a afirmat tehnicianul de 68 de ani, care a rămas în funcţie după eliminarea Angliei după faza grupelor la Mondialul din 2014, găzduit de Brazilia.

”Nu am mers aşa departe cum doream şi acest lucru nu este acceptabil”, a mai spus Hodgson.

”Sunt mândru de munca pe care am făcut-o împreună cu staff-ul meu”, a precizat Roy Hodgson, care a condus naţionala Angliei timp de patru ani.

”Am asigurat tranziţia de la o echipă cu o medie de 30 de ani la o echipă mai tânără, un lucru remarcabil şi interesant pentru fotbalul englez”, a subliniat antrenorul.

Hodgson a ţinut să mulţumească ”suporterilor şi jucătorilor” pentru ”aventura magnifică a acestor patru ani”, precizând totodată că va fi mândru când va privi în urmă la această experienţă.

În cariera sa, Hodgson a mai pregătit selecţionatele Finlandei (2006-07), Emiratelor Arabe Unite (2002-04) şi Elveţiei (1992-95).

Leave a Reply