meciNaţionala Franţei a câştigat, scor 5-2, în meciul jucat cu prima reprezentativă a Islandei, în sferturile de finală ale Campionatului European din Franţa.

Meciul de pe Stade de France din Saint-Dennis va duce echipa lui Didier Deschamps  în semifinale cu Germania.

Franța a reușit cea mai bună primă repriză a unei echipe la un turneu final european și s-a impus prin golurile marcate de Olivier Giroud (12, 59), Paul Pogba (20), Dimitri Payet (43) și Antoine Griezmann (45), respectiv Kolbeinn Sigthorsson (56), Birkir Bjarnason (84).

Deși islandezii au avut prima oportunitate a meciului, un șut slab al lui Gylfi Sigurdsson (3), prins de Lloris, francezii nu le-au lăsat nicio șansă adversarilor.

Islanda a fost departe de prestațiile solide arătate până acum și a fost sancționată de echipa gazdă de fiecare dată când ”Les Bleus” au avut ocazia.

Franța a început foarte bine și partea secundă, iar Payet (50) și Pogba (52) nu au nimerit poarta.

Islanda a înscris prin Sigthorsson, care a reluat din patru metri centrarea lui Gylfi Sigurdsson (56).

Peste doar trei minute Franța a refăcut diferența, printr-un gol semnat de Giroud (59), cu capul, din centrarea lui Payet.

Islanda nu a renunțat la luptă și a ratat ocazii prin Finnbogason (61), dar mai ales prin Ingason (63), Lloris salvând golul. Nordicilor le-a fost refuzat un penalty, după un henț clar comis de Evra în propriul careu.

Nordicii nu au capitulat și pe finalul jocului au reușit să mai marcheze o dată, prin Birkir Bjarnason (84), cu capul, din centrarea lui Skulason. Apoi, Mangala a respins excelent din fața porții, la o nouă acțiunea a islandezilor (87).

”Les Bleus” s-au calificat meritat în penultimul act al competiției, unde vor înfrunta campioana mondială en titre, Germania.

 

Leave a Reply