magazin-romanesc-Norwich-680x365Un magazin alimentar românesc din Norwich a fost distrus, vineri, într-un incendiu, relatează cotidianul britanic Metro pe pagina electronică. Poliţia anchetează o posibilă infracţiune motivată de ură. Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că a solicitat, prin intermediul Ambasadei României la Londra, “autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie”, potrivit Mediafax.

Incendiu la un magazin alimentar românesc din Norwich. O cărămidă ar fi fost aruncată, vineri, prin fereastra magazinului The Village Shop, aflat pe strada Magdalen, după care a izbucnit un incendiu în interior.

“Am fost îngrozită, tremuram. Suntem siguri că cineva a făcut acest lucru intenţionat, dar nu am avut probleme până acum”, a declarat proprietara magazinului.

Întrebată dacă acest incident ar putea avea legătură cu rezultatul referendumului, din 23 iunie, de ieşire a Marii Britanii din UE,  aceasta a răspuns pozitiv: “Da, ne putem aştepta la asta.

Toată lumea crede că are legătură cu votul.”

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz. Se consideră că ar fi fost vorba de un act deliberat de incendiere.

Leave a Reply