catalina ponorCătălina Ponor nu a reuşit să îşi stăpânească emoţiile la bârnă şi a comis mai multe erori, care au făcut ca arbitrii să îi acorde doar 14.000.

Sportiva noastră a încheiat abia pe locul 7 finala câştigată de sportiva olandeză Sanne Wevers (15.466). Podiumul a fost completat de americancele Lauren Hernandez (15.333) şi Simone Biles (14.733).

Aceasta nu a fost ultima evoluţie a unui sportiv român la Rio în concursul de gimnastică, dar Andrei Muntean, care va evolua mâine la paralele, a intrat în finală cu ultima notă. Ca atare, şansele sale la medalii sunt mici.

Astfel, e foarte probabil ca România să termine concursul de gimnastică fără vreo medalie, lucru unic în ultimii 44 de ani. În 1972, la Munchen, delegaţia noastră se întorcea pentru ultima oară în ţară fără a urca pe podium.

Info Wevers (24 ani) a obţinut argintul la bârnă, anul trecut, la Mondialele de la Glasgow, palmaresul său cuprinzând şi un bronz la paralele, tot anul trecut, la Europenele de la Montpellier. Hernandez (16 ani) mai avea în palmares doar aurul olimpic cu echipa SUA.

Biles a luat a patra sa medalie la Rio, după cele trei de aur, cu echipa, la individual compus şi sărituri.

Marian Drăgulescu a pierdut dramatic bronzul olimpic. La ultima săritură din concurs, rusul Denis Abliazin l-a depăşit pe român.

“Marocanul” a avut acelaşi punctaj ca ocupantul locului trei, Kenzo Shirai, însă a fost trimis pe locul patru de noua regulă, care interzice ca doi sportivi să ia o medalie. Astfel, notele fiind egale, criteriul de departajare a fost reprezentat de notele de plecare, unde gimnastul nostru a stat mai slab.

România şi-a risipit astfel ultimele șanse de a mai cuceri medalii la Jocurile Olimpice de la Rio. Cu patru medalii cucerite, România se află în prezent la mijloc în clasamentul medaliilor. La precedenta ediție a Jocurilor Olimpice, Londra 2012, România câștigase nouă medalii, dintre care două de aur.

Leave a Reply