Cade ordonanţa?

February 6, 2017

votDa, astăzi o să trimită la Parlament Ordonanța prin care se abrogă prima Ordonanță, nr. 13. Parlamentarii votează sau așteaptă decizia CCR. Rămâne la mâna lor, un joc politic la ,,firul ierbii”. Vom vedea săptămâna viitoare dacă mută pisica de la Guvern la Parlament. Un lucru este însă clar: dacă socialiștii europenii dorm și nu iasă afară să susțină guvernul Grindeanu, ales liber, prin voința populară , atunci săptămâna viitoare guvernul pică. Speranţa lor la Trump și ajutorul din America este mare, dar de nerealizat acum pe fondul problemelor cu care se confrunta administrația de la Washington. Plus că nu s-a aşezat bine. În țară este tot un ambasador pus de democrați. PDS și ALDE dacă rămân în forma asta și nu se trădează în coaliție, propun un nou premier, după lege. Merg din nou la mâna lui Iohannis, care o sa iasă și potolească pe plebeii din stradă. Nu cred că se va dizolva Parlamentul pentru că au apucat cu toții locuri calde, locuri prin comisii. Se gândesc la afaceri, șpăgi, toate cele de muls din oportunitatea care li s-a oferit. Vor cădea la pace cu Iohannis, care va fi mulțumit că se poate lăuda cu un „guvern al meu”,  fie ăla și PSD-ist.

Dacă se fac ambiții, ceea ce este greu de imaginat, PSD-iştii îi scot în strada pe ai lor, puţini la număr de data asta, s-au simțit trădaţi. O să se bată între ei, precum orbii, ajutați de jandarmi. Restul este greu de anticipat. Știri și știri pe prima pagina a ziarelor din țară și din străinătate. Se fac de râs, nu? Le convine politica asta cu „ba pe a mă-tii “, câștigă toți. Un lucru însă este clar: le cresc salariile, pensiile și poate mai dau ceva săptămâna viitoare?

Vă atașez mai jos și cum se ajunge la anticipate, așa ca unii să nu mai vorbească sau să manipuleze de dragul de a-i încuraja pe cei care nu știu.

Conform art.89 din Constituție:

„(1) După consultarea președinților celor două Camere și a liderilor grupurilor parlamentare, Președintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare și numai după respingerea a cel puțin două solicitări de învestitură. (2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată. (3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Președintelui României și nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgență.”

Marius Marin

Leave a Reply