Zile halucinante în România!

February 15, 2017

protesteOrdonanța 13 și acum Ordonanța 14 sunt deja istorie, una o abrogă pe cealaltă. Toate faptele de abuz în serviciu, mai puțin cele care nu se referă la încălcarea legii, comise până la 23 August 2016, sunt dezincriminate în prezent.

Și asta pentru că nu există un prag, se aplică la toate procesele în curs.

Într-un cuvânt, toate faptele de abuz în serviciu din perioada Băsescu, cei care au săvârșit aceste fapte scapă penal.

Deci pot scăpa în perioada următoare foarte ușor, atenție, foarte ușor: Ponta, Udrea, Dragnea, dar și toți membrii guvernului Cioloş, toți pentru abuz în serviciu.

 Alte două Instanțe din România, după instanța Curţii de Apel de la Alba, la Cluj Napoca și Craiova au dat aceleași sentințe nu există fapta abuzului în serviciu, pentru ca acesta este dezincriminat în România.

Au scăpat câțiva printre care și Antonie Solomon, fostul primarul  al Craiovei, deja ieri s-a pronunțat instanța Curții de Apel Craiova în cazul acestuia. Fapta se petrecuse în 2009, încadrarea sa fiind abuz în serviciu, o faptă pentru care instanța a spus că nu există, faptă nu este prevăzută de legea penală, o faptă în abuz în serviciu pentru retrocedare a unei clădirii în valoare de 660 mii de euro.

Deci pentru ce au ieșit și sunt  oamenii în stradă?  Ca să-i lase pe ăștia liberi, dar parcă nu? Pentru că s-a cerut  să anuleze Ordonanța 13. Nimeni, nimeni nu a citit Ordonanța 13. Dar ce cereau, ce?

Acum se cere să plătească Guvernul, pentru că sunt PSD-işti şi au greșit dând aceasta Ordonanța 13.

Astăzi Curţile de Apel din România constantă că  aceasta infracțiune de abuz în serviciu nu există și prin deciziile acestor instanţe scapă oamenii, chiar dacă sunt vinovați.

Guvernul, prin prezenta Ordonanță 13, făcea ca instanțele să-i bage pe mulți la pușcărie. Acum nu există decât un vid în lege pentru care instanțele pe banda rulantă la cazurile care se judecă pe abuz în serviciu achită pe inculpați.

Sunt mulți cu pușcărie de executat care la recurs câștigă pe această speță. De ce, vă puteți întreba? Nu se poate. De ce? Uite că se poate! Fapta, abuzul în serviciu nu există în legea penală.

Bravo, stradă! Bravo, partidele de opoziție! Bravo, Werner schiorul.

Ce o să le cereți acum? Să dea o altă Ordonanță sau Parlamentul să facă o lege pentru abuzul în serviciu care acum este dezincriminat  în România? Credeți că dacă vine un alt guvern, oricare ar fi el, nu trebuie să dea această lege sau sa o propună Parlamentului care să decidă? Sau chiar în Parlament, să fie cineva care să propună un proiect de legea care să acopere vidul creat pentru abuzul în serviciul existent în prezent.

Dar cine? Parlamentarii PSD? Mă îndoiesc! Parlamentarii opoziției, care doar au cerut abrogarea, acum puteți înțelege cine sunt toți acești parlamentari și ce interes național au acolo?

Reformarea şi modernizarea educaţiei, sănătăţii, justiţiei, administraţiei publice centrale şi locale. Acestea sunt probleme acute, de interes național.

Atât cât o să stea legea nouă în Parlament, dacă o să fie mult timp, luni de zile, este destul să scape toți de care voi, cei mai mulți ziceaţi, că scapă cu Ordonanţa! Ştiți voi cine! De asta ați protestat!

Asta este se mai întâmpla când exista manipulare , ura , dar și atunci când se împinge la război roman contra roman.

Până unde? Până unde o vrea Werner sau până când toți ne dam seama că legile se fac de Parlament și Guvern, iar justiția de instanțele de judecătorie.

Marius Marin

Leave a Reply