Dumitru Dragomir, fost preşedinte al LPF, este pus sub acuzare şi cercetat sub control judiciar de procurorii anticorupţie.

DNA anunţă într-un comunicat că Dumitru Dragomir este cercetat pentru luare  de mită şi spălare de bani, acuzându-l că ar fi cerut o mită de 3,5 milioane de euro, din care a primit doar 3,1 milioane de euro, de la Ioan Bendei, administratorul companiei de cablu şi televiziune RCS&RDS, pentru a menţine derularea contractului de transmisie a meciurilor de fotbal din Liga I în perioada 2008-2011, deşi compania nu şi-ar mai fi respectat obligaţiile.

Dragomir a cerut banii respectivi în contextul în care RCS&RDS câştigase de la LPF, în 2008, drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I pentru perioada 2008-2011, contra sumei de 101.150.000 de euro, cu tot cu TVA.

În 2009, din cauza crizei economice, RCS&RDS ar fi solicitat LPF condiţii mai avantajoase pentru contractul respectiv, iar în schimb Mitică Dragomir ar fi cerut ca RCS&RDS să coopteze într-un alt contract pe firma fiului său, Bogdan Dragomir, Crystall Palace Ballroms, pe care de fapt o controla Mitică Dragomir.

În acelaşi dosar, arată Direcţia Anticorupţie, sunt cercetaţi mai mulţi actuali şi foşti membri ai conducerii RCS & RDS. Conducerea RCS & RDS anunţă că nu există elemente noi faţă de anchetele anterioare şi îşi doreşte soluţionarea cât mai rapidă a acestui proces, întrucât nu se consideră vinovată de săvârşirea niciunei fapte penale, având un interes major pentru a se pune capăt oricăror speculaţii de presă ale unor persoane interesate.

Leave a Reply