La peste 20 de ani de când strălucea la Mondialul american, Gică Hagi a demonstrat din nou că are un spirit de învingător. Îmbătrânit, cu o faţă mâncată de muncă şi de stres, fostul decar al Naţionalei a demonstrat tuturor că prin muncă, prin sacrificiu, poţi reuşi.

FC Viitorul Constanța a câștigat titlul de campioană a României, la doar opt ani de la înființarea sa de către Gheorghe Hagi, considerat cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor. Este cea mai tânără campioană din Europa şi prima echipă din Dobrogea care devine campioană a României. Iar Hagi este, poate singurul din Europa, care a câştigat acelaşi trofeu, ca jucător, antrenor şi patron.

Hagi a fondat academia care îi poartă numele în 2009, iar echipa de seniori a promovat în eșalonul de elită în 2012. Cea mai bună performanță a echipei antrenate de Gică Hagi a fost până acum locul 5, ocupat în stagiunea trecută. Scopul academiei a fost acela de a creşte jucători tineri pe care să-i vândă la echipe de top din Europa, nicidecum nu se gândea nimeni că vor deveni campioni într-o zi.

Gheorghe Hagi a câștigat în premieră un titlu de campion al României ca antrenor, după ce le-a mai pregătit pe Steaua și pe FC Timișoara. Hagi a preluat efectiv destinele tehnice ale echipei în 2014.

FC Viitorul a încheiat și sezonul regulat pe primul loc al clasamentului, cu un avans de patru puncte față de FCSB.

Alex T. Mavrodin

Leave a Reply