Saispezece oameni şi-au pierdut viaţa după ce un avion militar s-a prăbuşit în comitatul LeFlore, din Mississippi, a anunţat directorul pentru servicii de urgenţă din regiune, Fred Randle, citat de CNN.

Toate cele 16 victime erau Puşcaşi Marini şi se aflau în erau în avion.

Corpul Puşcasilor Marini a anunţat numai că un avion KC-130 Hercules de transport a întâmpinat probleme, dar nu a oferit detalii.

Martori au declarat că aeronava s-a prăbuşit luni, în jurul orei locale 16 (marţi 00.00 ora României), la aproximativ 160 de kilometri nord de Jackson, capitala statului Mississippi.

Guvernatorul statului, Phil Bryant, a descris incidentul drept o “tragedie”. “Bărbaţii şi femeiel noastre în uniformă îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a ne asigura libertatea”, a spus el.

Presa locală scrie aeronava s-a prăbuşit într-un câmp de soia, iar bucăţi din el s-au împrăştiat pe o rază de opt kilometri. FBI se află la faţa locului şi ajută la anchetă.

Directorul brigăzii locale de pompieri, Marcus Banks, a declarat că pompierii au fost nevoiţi să se retragă din cauza mai multor explozii puternice, ce este posibil să fi fost provocate de combustibilul din avion. Potrivit lui 20.000 de litri de spumă au fost puverizaţi peste epavă, pentru a stinge flăcările.

Stefania Andreescu

Leave a Reply