Aeronava Air Force One a aterizat joi dimineaţă la Paris, unde preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va participa alături de soţia sa la festivităţile dedicate Zilei Naţionale a Franţei, după ce a acceptat o invitaţie în acest sens de la Emmanuel Macron. Această vizită de două zile a fost organizată pe ultima sută de metri şi reprezintă un moment de respiro pentru miliardarul american, care a lăsat în urmă noi controverse legate de Rusia.

”Preşedintele Trump este foarte entuziasmat. Prima Doamnă este, de asemenea, foarte entuziasmată pentru că vizitează un cuplu precum Macron în Oraşul Luminilor. Este chiar minunat”, a declarat un oficial al administraţiei Trump.

Miliardarul republican va avea ocazia de a fi invitatul de onoare la festivităţile dedicate Zilei Naţionale a Franţei. De asemenea, acesta va merge la mormântul lui Napoleon Bonaparte din Domul Invalizilor şi va cina la un restaurant renumit din turnul Eiffel.

Donald Trump şi Emmanuel Macron vor privi parada de pe Champs-Elysees, care marchează o sută de ani de la intrarea americanilor în Primul Război Mondial alături de Franţa.

Miliardarul republican şi-a petrecut ultima zi la Casa Albă încercând să apere comportamentul fiului său, lăudându-i ”transparenţa” după publicarea unor e-mailuri legate de întâlnirea sa cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia.

De asemenea, preşedintele s-a plâns din nou de cea mai oribilă ”vănătoare de vrăjitoare” politică din istorie în legătură cu acuzaţiile că reprezentanţii Kremlinului au colaborat cu asociaţii campaniei Trump.

Macron (39 de ani) speră să folosescă greutatea istorică a evenimentului şi grandoarea franceză pentru a-l fermeca pe imprevizibilul Trump – la doar şase săptămâni după ce l-a primit pe Vladimir Putin în Palatul Versailles.

Stefania Andreescu

 

Leave a Reply