Presedintele Klaus Iohannis a ajuns astăzi la Baza Militara Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta, unde se va intalni cu presedintele Comitetului Militar al NATO, Petr Pavel, si va vizita Centrul Administrativ.

La sosirea la Kogălniceanu, președintele a fost întâmpinat cu onoruri militare.

Preşedintele va urmări un exerciţiu de zbor cu avioane militare MIG 21 Lancer, F-16 şi Eurofighter Typhoon.

Evenimentul vine în întâmpinarea Saber Guardian, care începe pe 16 iulie, cel mai amplu exerciţiu militar NATO în regiune, la care vor participa 25.000 de soldaţi din 20 de ţări.

Președintele Klaus Iohannis a declarat  că a avut discuții cu Executivul despre programele de achiziții pentru Armată, arătând că a primit promisiuni că vor fi demarate în timp util.

“Este o chestiune pe care am discutat-o și cu Guvernul care a fost înainte, și cu acest Guvern. Toți mi-au promis că vor face tot ce este necesar pentru a demara în timp util achizițiile. Aștept să se întâmple”, a afirmat Iohannis la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

El a arătat că Ministerul Apărării trebuie să precizeze cum vor fi alocați banii Armatei prin bugetul de stat.

“Asta va trebui să aflăm de la Ministerul Apărării, cum își vor împărți în final banii. Probabil vă amintiți că acest plan de achiziții strategice fusese inițial prevăzut pe ordinea de zi a CSAT acum o săptămână. Nu a îndeplinit toate condițiile și a fost retras, dar vor reveni și atunci vom ști foarte exact care sunt planurile pentru achizițiile de acest tip”, a explicat Iohannis.

 

Raisa Rădoi

 

Leave a Reply