Un nou scandal mocneşte în Coaliţia de guvernare PSD-ALDE. Conducerea ALDE a decis să respingă categoric introducerea taxei de solidaritate şi a impozitului pe cifra de afaceri.

 Astfel, partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu se poziţionează de partea Guvernului şi a premierului Mihai Tudose, dar împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.
Premierul Mihai Tudose a declarat recent, aflat în vizită la Bruxelles, că nu va introduce nicio taxă de solidaritate, pentru că simulările pe care le-au făcut cei din Executiv nu arată foarte bine.

De asemenea, nici în ce privește impozitul pe cifra de afaceri nu se va face niciun demers în acest sens.

Într-o ședință a ALDE s-a decis, inclusiv cu votul filialelor din teritoriu, să respingă categoric cele două măsuri din programul de guvernare votat de Parlament atunci când a fost învestit guvernul Tudose.

Așadar, din discuțiile care au reieșit din ședința ALDE, aceștia ar merge până în pânzele albe pentru a se împotrivi acestor măsuri, dacă este nevoie chiar cu ieșirea din coaliția de guvernare.

La rândul său, președintele PSD Liviu Dragnea a spus că încă se fac simulări și cele două măsuri economice nu vor fi introduse, dacă cifrele pe care le dau specialiștii din guvern nu arată bine.

Leave a Reply