Autorităţile mexicane au anunţat că trei persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte două au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce mai mulţi atacatori înarmaţi au luat cu asalt o plajă populară din regiunea nord-vestică Baja California Sur.

De asemenea, toate persoanele decedate sunt de sex masculin, dar autorităţile locale nu au confirmat identitatea acestora sau dacă este vorba de o posibilă reglare de conturi între cartelurile rivale din Mexic.

Cele trei persoane decedate se odihneau împreună sub frunzele unui palmier de pe plaja San Jose del Cabo.

Nicio persoană nu a fost arestată în urma incidentului armat, care a generat panică printre turiştii din Baja California Sur.

”Am auzit focuri de armă şi am alergat spre un loc sigur. Erau focuri de armă automată”, a declarat un turist de pe plaja San Jose del Cabo,

De asemenea, cele două persoane rănite, un bărbat şi o femeie, au fost transportate la un spital din nord-vestul Mexicului.

În ultimele luni, autorităţile mexicane s-au confruntat cu o creştere îngrijorătoare a violenţelor. În acest sens, o groapă comună cu 14 cadavre – dintre care unsprezece bărbaţi şi trei femei – a fost descoperită în regiunea montană Valparaiso din Zacates.

O parte dintre cadavre erau deja ciopârţite, iar autorităţile se tem că vor descoperi mai multe victime în groapa comună din Valparaiso.

Experţii susţin că ultimele violenţe ar fi alimentate de arestarea liderilor celor mai importante carteluri mexicane, ceea ce a determinat o renunţare la traficul de droguri în favoarea unor alte infracţiuni, precum răpire sau tâlhărie.

Ştefania Andreescu

Leave a Reply