Poliţia din Italia a anunţat luni că a reţinut un bărbat din Sicilia, care era liderul unui grup de pompieri voluntari suspectaţi că ar fi declanşat în mod intenţionat incendii pentru a primi indemnizaţii de intervenţie.

Autorităţile anchetează 15 persoane din zona oraşului Ragusa, care sunt suspectate că ar fi declanşat sau ar fi efectuat apeluri pentru a raporta incendii inexistente, cu scopul încasării indemnizaţiei primite în caz de intervenţie, în valoare de 10 euro pe oră.

Doar liderul grupării a fost considerat suficient de periculos pentru a fi plasat în arest la domiciliu, pentru că ar fi continuat să declanşeze incendii şi după ce ceilalţi s-au oprit, se afirmă într-un comunicat.

Autorităţile au devenit suspicioase în condiţiile în care grupul a intervenit în 120 de cazuri, în timp ce alte echipe de pompieri din zonă au fost nevoite să intervină în medie la 40 de incidente.

Valul de caniculă care a cuprins Italia a provocat incendii de vegetaţie în mai multe zone, temperatura atingând peste 40 de grade Celsius. Din cauza umidităţii şi a altor factori, se estimează că în regiunea sudică Campania temperatura resimţită a ajuns şi până la 55 de grade Celsius.

Ştefania Andreescu

 

Leave a Reply