Fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Mark Gitenstein, a fost denunţat miercuri la DNA pentru un posibil trafic de influenţă.

Ingrid Mocanu, nimeni alta decât fosta şefă a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, îl acuză pe diplomatul american că ar fi intervenit pe lângă Traian Băsescu şi Emil Boc pentru ca Fondul Proprietatea să fie administrat de o companie din Statele Unite.

Ambasador al SUA în România între 2009 și 2012, Mark Gitenstein  a fost desemnat diplomatul anului 2011. Ingrid Mocanu spune că de curând a găsit documente care arată că diplomatul american s-ar fi implicat direct în numirea firmei care administrează Fondul Proprietatea.

În baza acestor documente, ea a făcut o plângere penală și le cere procurorilor să îl cerceteze pe diplomat, dar și pe Traian Băsescu și Emil Boc, la care ar fi intervenit.

De asemenea, Ingrid Mocanu cere ca în dosar să fie audiată și fosta prima doamnă a SUA, Hillary Clinton, cea care ar fi fost ținută la curent în legătură cu aceste pretinse intervenții.

 

 

Leave a Reply