Sevil Shhaideh, vicepremier, este urmărită penal de procurorii anticorupţie în dosarul Belina.

Cea mai importantă colaboratoare a liderului PSD, Liviu Dragnea, este suspectată de corupţie în legătură cu adoptarea hotărârii de guvern prin care Balta Belina din Teleorman a fost transferată de la Apele Române la Consiliul Judeţean.

Sevil Shhaideh a stat preţ de o jumătate de oră în biroul anchetatorilor. A venit însoţită de avocat, aceasta fiind procedura. Deocamdată nu este foarte clar ce acuzaţii i se aduc.

În declaraţia oferită presei la ieșirea din sediul DNA ea a refuzat să vorbească încadrarea juridică. Nu este exclus ca această acuzaţie să fie abuz în serviciu. Va fi oficial atunci când procurorii DNA vor da publicităţii un comunicat legat de evoluţia acestui dosar. Mai mulţi funcţionari din Ministerul Dezvoltării au fost de asemenea puşi sub acuzare.

La plecare, Sevil Shhaideh a spus că a fost solicitată pentru a fi informată că are calitatea de supect în dosar şi există o achetă penală în curs.

“Mă prevalez de toate drepturile pe care le am şi voi analiza documentele împreună cu avocatul”, a declarat vicepremierul la ieşirea de la DNA.

Foştii premieri Victor Ponta şi Sorin Grindeanu au fost şi ei audiaţi ca martori la DNA în utlimele două săptămâni.

Leave a Reply