Ministrul Sănătății, Florian Bodog, ar fi plagiat 147 din cele 232 de pagini are tezei sale de doctorat în Științe Economice, intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare”, susținută, în 2008, la Universitatea de Vest din Timișoara.

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat că informațiile apărute în spațiul public privind teza de doctorat a ministrului Sănătății, Florian Bodog, nu sunt o coincidență.

„Nu sunt la curent în detaliu, dar am înţeles cã e o problemã mai veche care ar fi fost rezolvatã, nu ştiu. Sigur, nu cred cã e o coincidenţã cu faptul cã mâine (marţi – n. red.) se discutã subiectul Sãnãtãţii în Parlament dar repet, premierul are toatã deschiderea din partea partidului, sã analizeze şi sã facã propuneri”, a spus Dragnea întrebat despre posibilitatea ca ministrul Sănătăţii să fie remaniat în urma acuzaţiilor de plagiat. În ceea ce priveşte posibila schimbare a ministrului Educaţiei, Liviu Pop, liderul PSD a spus că pârghiile necesare sunt la premierul Mihai Tudose. ”Fiind vorba de membri ai Guvernului, cred cã procedura corectã este urmãtoarea: premierul are toate pârghiile necesare sã facã evaluarea fiecãrui ministru şi, aşa cum a fost procedura de numire pentru fiecare ministru, este şi procedura inversã, de deznumire. Poate sã propunã în partid orice idee de remaniere, discutãm în partid, discutãm şi cu colegii noştri din Alianţã, de la ALDE (…) Nu sunt comentator. Decizia trebuie sã fie în urma unei propuneri a primului ministru. E foarte simplu. (…) E vorba de oportunitatea unor remanieri. În momentul în care primul ministru are argumente serioase, partidul este obligat sã analizeze”, a mai spus Dragnea.

USR cere deasemenea demisia ministrului Sănătăţii Florian Bodog și solicită Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să se ocupe cu prioritate de acest caz, „care pune sub semnul întrebării integritatea unei persoane ce ocupă o funcţie de demnitate în statul român.”

Teza de doctorat a ministrului Sănătății, Florian Bodog, „a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate și de etică profesională”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. Reacția vine după ce în presă s-a publicat un articol în care spune că două treimi din lucrarea de doctorat a ministrului au fost plagiate.

Originalitatea acesteia aparție integral autorului tezei”, se arată în comunicaul Ministerului Sănătății.

„Partea generală a tezei a fost elaborată în perioada 1999-2001 la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universității Oradea, sub coordonarea regretatului profesor univ. dr. Mihai Demetrescu. De asemenea, referatele care fac parte integrantă din lucrare au fost susținute în aceeași perioadă.

 

 

 

Leave a Reply