Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat la Parlament, că nu a primit demisiile miniştrilor cu probleme penale vizaţi de remaniere, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

Şeful Guvernului s-a întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia din urmă de la Camera Deputaţilor, iar întâlnirea a durat jumătate de oră.

Dragnea a negat faptul ar fi discutat despre demisiile miniștrilor

Întrebat la Parlament dacă a discutat despre varianta demisiei celor doi miniștri, Dragnea a spus: “Nu”. “Dar nu eu trebuie să demisionez”, a adăugat Dragnea, întrebat dacă ia în calcul această discuție.

La sosirea la Parlament, pentru a participa la şedinţa de vot final a Camerei Deputaţilor, prim-ministrul Mihai Tudose a fost întrebat de jurnalişti dacă a primit demisiile miniştrilor vizaţi de remaniere, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, el răspunzând: ”Nu!”

De asemenea, Tudose nu a spus nici ”da”, nici ”nu” când a fost întrebat dacă aşteaptă aceste demisii.

El a explicat de ce a cerut demisia din Guvern a miniştrilor cu probleme penale Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb: pentru că cele două sunt în relaţie directă cu Bruxelles-ul, iar percepţia acolo este cu totul alta decât realitatea de la Bucureşti.

Trebuie să înţeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfăşoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un elemenet important în acest program este atragerea de fonduri europene şi cele două colege, ştiţi foarte bine, avem o realitate şi o percepţie. Realitatea este că este prezumţia de nevinovăţie.

Au fost o mulţime de cazuri în care cei care au fost puşi sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovaţi, cu vieţile distruse sau oricum schimbate total. Dar avem şi o percepţie, şi percepţia la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici”, a declarat Mihai Tudose.

El a spus că cele două doamne ministru sunt în directă relaţie cu Bruxelles-ul şi ”de aici apare problema”.

Dar fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona aceasta de relaţie cu Bruxelles-ul, de aici apare problema. Am o părere personală pe care v-am spus-o şi o impunere ca şef al Guvernului. Asta este tot”, a conchis Tudose.

Leave a Reply