Camera Deputaţilor a respins azi moţiunea simplă “PSD dăunează grav sănătăţii”, iniţiată de PNL, USR şi PMP, împotriva ministrului Sănătăţii, Florian Bodog. Moţiunea a fost dezbătută marţi, în plen.

S-au înregistrat 97 de voturi pentru, 149 împotrivă şi 19 abţineri. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat după vot că a votat din”greşeală” împotriva propriului ministru. Moţiunea a fost dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor.

Semnatarii moţiunii i-au solicitat premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Sănătăţii, având în vedere “criza vaccinurilor”, “birocraţia care sufocă România şi ia din banii pacienţilor”, nefinalizarea construcţiei de spitale, “farsa salariilor ca afară”.

“Suntem în a noua lună de guvernare PSD – ALDE şi putem constata, fără prea mare efort, că nu s-au realizat nici măcar 1% dintre promisiunile formulate în campania electorală. (…) Domeniul sănătăţii nu este unul care să mai permită experimente. Experimentele nefaste ale actualului ministru, care, prin prestaţia sa, a adus în colaps sistemul de sănătate, trebuie stopate. (…) Minima responsabilitate politică ne spune că la dezastrul lăsat în urmă de domnul Bodog, în cele nouă luni de mandat, acesta ar fi trebuit să îşi dea demisia şi să plece singur”, au susţinut deputaţii PNL, USR şi PMP.

Ministrul Florian Bodog a declarat, la dezbaterile de marţi, că sistemul de sănătate românesc ar fi fost departe dacă fiecare dintre cei care au deţinut acest portofoliu, indiferent de culoarea politică, ar fi făcut un pas către interesul pacienţilor.

“Nu sunt ministrul perfect şi cred că niciun ministru nu este prefect, pentru că nu există politician perfect. Sunt medic însă şi, de aceea, ştiu care sunt rănile sistemului de sănătate şi care sunt aşteptările bolnavilor şi ale medicilor. Dacă fiecare ministru al Sănătăţii, indiferent de culoarea politică, ar fi făcut un singur pas către interesul pacienţilor, astăzi am fi fost departe, dar unii s-au mulţumit să îşi măsoare mandatul în like-uri pe Facebook, în timp ce proiecte importante în Sănătate au fost blocate. E uşor să depui moţiune pentru proiectele pe care nu le duci la îndeplinire”, a afirmat Florian Bodog.

Leave a Reply