Baletul castanelor

October 31, 2017
Un balet, o petrecere sau o orgie în toată regula. Este întrebarea care se pune de la început privind data de  30 octombrie 1501, o  lungă istorie a afacerilor murdare, dezgustătoare care  au implicat  papi de la Vatican a ajuns  la un nivel bizar.  Totul s-a întâmplat când Cesare Borgia, un cardinal  al Bisericii Catolice și fiu al Papei Alexandru al VI-lea (se spune că era nelegitim)  a găzduit “Baletul castanelor” la reședința tatălui său în  Palatul Papal.
S-au dat multe petreceri la Palatul Papi din Vatican şi se vor mai da, cu siguranţă, dar aceasta a fost specială.  De ce? Pentru că la ea au participat 50 de prostituate care erau nevoite să satisfacă plăcerile oaspeților.
La petrecere au fost  prezenţi  Papa și fiica sa, Lucretia Borgia. Cele 50 de prostituate au fost  de la început îmbrăcate, dar în timp ce dansau pentru oaspeți,  își scoteau hainele. Fiind o petrecere a toamnei, au fost împrăștiate pe jos castane, iar fetele au coborât pe mâini și genunchi pentru a le ridica de pe podea. Au fost oferite premii oaspeților care au putut să efectueze cele mai sexuale acte cu fetele și a urmat o orgie. Se spune că însuși papa Alexandru a distribuit premiile, fiind fascinat de virilitatea bărbaţilor.
Numele Lucreziei Borgia, dar si a dinastiei Borgia, au supraviețuit secolelor, datorită reprezentării lor în picturi și opere. Lucrezia Borgia fost descrisă drept o ucigașă care a folosit un inel cu un loc secret pentru a arunca arsenic în băuturile dușmanilor ei.
În Italia , întreaga familie Borgia a avut o reputație de  ucigași, conducând  Roma cu un pumn de fier, o dinastie cu  poftă de bani, sex și putere.
Deși autoritățile catolice neagă faptul că această orgie descrisă de Maestrul de Ceremonii, Johann Burchard,  s-a întâmplat vreodată, ei recunosc că Cesare Borgia a găzduit o astfel de petrecere la această dată şi anume, Baletul castanelor.

Leave a Reply