Parchetul General a clasat dosarul deschis în urma sesizării DNA cu privire la înregistrările cu procurorul şef Laura Codruţa Kovesi apărute în presă.

În iunie 2017, DNA a sesizat Parchetul General cu privire la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, constând în producerea sau ticluirea de probe nereale în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, după ce în presă au fost publicate înregistrări cu şefa DNA.

DNA susţinea atunci că sesizarea a fost întemeiată pe faptul că “înregistrările ce conţin un amestec de fragmente reale cu sintagme obţinute prin colaţionare riscă să conducă la acreditarea unei idei false şi anume că procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar da ordine ca procurorii să investigheze anumite persoane sau să direcţioneze ancheta într-un anumit sens”.

Tot atunci, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu sub aspectul infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

“Sesizarea a fost întemeiată pe faptul că la şedinţele cu procurorii din secţiile operative se discută aspecte ce ţin de managementul intern al acestei unităţi de parchet, împrejurări care nu sunt destinate publicităţii”, preciza atunci DNA.

Leave a Reply