Vizita liderului PSD la DNA a durat 40 de minute. Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare de către procurori, care l-au audiat și pe omul de afaceri teleormănean Marian Fișcuci.

La sediul DNA, Liviu Dragnea a fost așteptat de câteva zeci de susținători, printre care Paul Stănescu, vice-premier și Ministru al Dezvoltării, Claudiu Manda, șeful comisiei de control al SRI, și Marian Neacșu, secretarul general al PSD.

„Credem că orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere şi o vom acorda tuturor. Ne-am întâlnit ieri la TSD si acolo am decis să fim prezenţi. Este vorba de un coleg, preşedintele partidului şi primează prezumţia de nevinovăţie şi noi vom fi alături de dumnealui. Am venit să îl susţinem pe preşedintele nostru, nu am venit să luăm cu asalt, vom avea o manifestare cât se poate de paşnică”, a spus Marian Neacşu.

Dragnea ar fi fost chemat la DNA în calitate de suspect, dosarul vizând activitatea firmei TelDrum. Surse din presă  spun că procurorii investighează posibile fraude europene din perioada în care șeful actual al PSD conducea Consiliul Județean Teleorman. Procurorii vor audia alte opt persoane astăzi.

„Nu este nicio surpriză, am spus-o de la început că tot acel circ n-ar avea rost dacă eu n-aș fi chemat acolo. O să merg, sigur. Mâine, da”, spune Liviu Dragnea, duminică, la Congresul TSD.

 Susținerea de care se bucură Liviu Dragnea pare să fie un răspuns la marșul de protest care a avut loc aseară în București și s-a încheiat cu peste două mii de persoane scandând împotriva guvernării actuale în fața sediului PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit de altfel, cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm. Întâlnirea a avut loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, și a durat 30 de minute. Întrevederea a avut loc la câteva ore după audierea liderului PSD la DNA.

Social democrații susțin că întâlnirea celor doi a fost stabilită în urmă cu 10 zile, iar printre subiectele discutate este înființarea unui Muzeu al Holocaustului în România. De asemenea, potrivit unor surse politice, cei doi au vorbit și despre legile justiției.

 

Leave a Reply