Raidurile aeriene asupra unei piețe dintr-o localitate rebelă situată în ‘zona de dezescaladare’ în nordul Siriei s-au soldat cu 61 de morți, în principal civili, conform unui nou bilanț al Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), publicat marți, la o zi după atacuri.

OSDO, o organizație neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de o vastă rețea de informare în Siria, nu a putut să precizeze dacă aceste atacuri aeriene ce au survenit luni seara în orașul Atareb au fost efectuate de avioane ale regimului președintelui Bashar al-Assad sau de cele ale aliatului său rus.

Sursele pe care se bazează OSDO îi identifică pe autorii atacurilor aeriene în funcție de tipul de avion, localizarea lor și muniția folosită.

Orașul Atareb, situat în partea de vest a provinciei Alep și sub controlul diferitelor grupări rebele, a fost vizat luni de trei atacuri aeriene, a precizat OSDO, în pofida ‘zonei de dezescaladare’ instituită în regiune.

Bilanțul victimelor nu a făcut decât să crească după raiduri, întrucât persoanele rănite au decedat în această zonă unde serviciile medicale sunt limitate.

‘Persoane rănite au decedat, ridicând la 61 numărul morților, între care cinci copii și trei polițiști’, a indicat OSDO marți. Bilanțul precedent al organizației consemna 53 de morți.

Stefania Andreescu

Leave a Reply