Noi proteste de amploare sunt în desfășurare duminică seară în Bucureşti şi în zeci de oraşe. 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa au cheamat românii să ceară în stradă retragerea legilor justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. „Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat”, spun iniţiatorii protestelor.

S-au adunat 25.000 de oameni în drum spre Parlament. Vor să se oprească și la Ministerul Justiției și Curtea Constituțională.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, este şi el prezent în Piaţa Victoriei, spunând că motivele pentru care sindicatele participă la manifestaţie sunt cunoscute: „Discutăm despre recenta modificare de Cod Fiscal care va crea probleme uriaşe pentru întreaga piaţă de muncă de la 1 ianuarie 2018“. El a spus că pe proiectul legii salarizării ar fi preferat să discute civilizat. „Nu au vrut. L-au aruncat repede în Parlament“, a spus el, precizând că sindicatele au reuşit „pe ici pe colo“ să facă nişte corecturi. „A ieşit o lege proastă“, a menţionat el. „Guvernanţii pot fi receptivi, însă am constatat că nu îi mai impresionează decât o participare mai mult decât covârşitoare în stradă, de la 100.000 de oameni în sus, altminteri merg pe mecanismul acesta, în Parlament, în Guvern. Vor să ne facă bine cu de-a sila. Când şi sindicatele şi patronatele au spus că nu e în regulă, i-am întrebat pentru cine mai guvernează“, a declarat Dumitru Costin.

Leave a Reply