Agentul şef adjunct de poliţie Dan Ciprian Sfichi, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Suceava, a ajuns în comă la spital, după ce a fost lovit cu o sabie în cap în timpul unei percheziţii.

Conducerea IGPR a anunțat într-o conferință de de presă că polițistul atacat nu avea cască pe cap, deşi o avea în dotare.

Potrivit acestuia, la percheziţiile desfăşurate de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate a participat şi o echipă de patru luptători din cadrul Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Trei dintre ei purtau echipament complet de protecţie, însă cel de-al patrulea, agentul rănit cu o sabie, nu purta casca, deşi o avea în dotare.

Reprezentanţii Poliţiei spun că, deşi agresorul nu se află la primul contact cu Poliţia, până în prezent nu a fost dată nicio soluţie definitivă în niciunul dintre dosare.

„Cel în cauză a mai fost cercetat şi, deşi are mai multe dosare, până acum nu a fost dispusă nicio soluţie definitivă de nicio instanţă de judecată în niciunul dintre dosare”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Române.

Ciprian Sfichi lucrează de 12 ani în Poliţia Română, este căsătorit şi are două fetiţe de 3 şi 5 ani. Fratele său este, la rândul lui, poliţist, iar tatăl lor a practicat aceeaşi meserie.

„Imediat după ce am fost sesizaţi, am luat toate măsurile că acestui coleg să i se acorde toate îngrijirile necesare. Am trimis inclusiv un psiholog la familie”, a subliniat inspectorul general.

Atacatorul a mai fost arestat tot pentru trafic de droguri, în luna iulie a anului trecut, a fost pus în libertate după 30 de zile, iar în octombrie anul acesta a fost ridicat din nou de poliție și pus sub control judiciar.

 

Leave a Reply