Situația este explozivă în Parlament, la dezbaterile pe prima dintre legile justiției. Deputații USR au blocat lucrările Camerei Deputaților și au venit cu toții la prezidiu, cu o portavoce și cu afișe pe care scrie ”Hoții!!!”.

În timp ce parlamentarii puterii îi critică dur pe cei de la USR, Victor Ponta îi aplaudă pe aceștia pentru protest.

Președintele de ședință, Gabriel Vlase, a cerut o întrunire a liderilor de grup și după această discuție se va lua o decizie privitoare la continuarea ședinței.

”Considerăm în tot mandatul nostru că Parlamentul trebuie să aibă parte de un cadru civilizat. Nu putem nici prelua cu forța tribuna Parlamentului, nu putem nici stopa lucrările în acest fel, PNL va rămâne în plenul Camerei Deputaților și va încerca prin mijloacele legale să lupte împotriva acestei majorități. Vom rămâne în sală pentru a nu decredibiliza și mai mult instituția Parlamentului.

Respingem orice comportament care nu are la bază o conduită serioasă și civilizată”, a spus Raluca Turcan, liderul grupului PNL.

În același timp, cei de la PNL susțin că ”nu există niciun motiv pentru prelungirea programului de lucru pentru că domnul Dragnea a bătut din picior”.

Cei de la PMP și PNL au părăsit sala de plen și s-au disociat de protestul USR.

Deputatul USR, Cosette Chichirău a mers la principalii juriști ai PSD și îi întreabă de ce se grăbesc atât de tare. La ședință a venit și liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, care le-a transmis celor de la USR să demisioneze, dacă sunt nemulțumiți de procedură. Aceasta i-a îndeamnat pe români, într-o transmisiune live, să iasă în stradă, în semn de protest.

Leave a Reply