Coreea de Nord consideră că noile sancţiuni decise de ONU împotriva sa reprezintă „un act de război”.

Ministerul de Externe de la Phenian apreciză, într-o declaraţie, că măsurile decise de Naţiunile Unite echivalează cu o blocadă edonomică totală, a anunţat agenţia oficială de presă KCNA.

De asemenea, sancţiunile ONU sunt descrise drept „o încălcare violentă a suveranităţii republicii şi un act de război care distruge pacea şi stabilitatea în Peninsula Coreeană şi într-o regiune vastă”.

„Statele Unite, total îngrozite de determinarea noastră în ceea ce priveşte măreaţa cauză istorică a ducerii la îndeplinire a obiectivului privind forţa nucleară a ţării, devin tot mai agresive în demersurile pentru a impune cele mai dure sancţiuni şi presiune asupra ţării noastre”, se arată în declaraţia Minsiterului nord-coreean de Externe.

„Ne vom consolida sistemul nuclear de autoapărare menit să elimine total ameninţările nucleare, şantajul şi acţiunile ostile, stabilind un echilibru de forţe cu Statele Unite”, avertizează Phenianul.

Consiliul de Securitate ONU a impus nou sancţiuni în replică la testele cu rachete balistice făcute de Corea de Nord, inclusiv măsuri de tăiere cu 90% a importurilpr de petrol ale Phenianului. Aceasta în condiţiile în care există deja un set de sancţiuni din partea SUA, a ONU şi a Uniunii Europene.

Leave a Reply