Stephen Bannon şi-a exprimat duminică ”regretul” faţă de declaraţii pe care le-a făcut într-o carte polemică în care îl critică pe fiul preşedintelui american, Donald Trump Jr., în timpul campaniei electorale din 2016.

Fostul consilier al preşedintelui a declanşat o aprigă polemică săptămâna trecută, după difuzarea unor fragmente din cartea polemică a jurnalistului Michael Wolff în care afirmă că Donald Trump Jr. a comis o ”trădare” şi un act ”antipatriotic” întâlnindu-se cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia în timpul campaniei.

Această întâlnire este una dintre piesele centrale a procurorului special Robert Mueller, care anchetează cu privire la o eventuală complicitate între echipa lui Trump şi Rusia în vederea influenţării scrutinului din noiembrie 2016.

”Regret că întârzierea răspunsului meu la informaţii inexacte cu privire la Don Jr a deturnat atenţia de la reuşitele istorice ale preşedintelui în primul său an de mandat”, a declarat Bannon, citat într-un comunicat transmis site-ului de ştiri Axios.

“Donald Trump Jr. este un patriot şi un om de bine”, a dat el asigurări. ”El l-a susţinut neobosit pe tatăl său şi programul care a ajutat la transformarea ţării noastre”.

Declaraţiile sale apar în cartea lui Michael Wolff ”Fire and Fury: inside the Trump White House”, care relatează campania victorioasă şi primul an la putere al lui Donald Trump, marcat de o formă de ”haos” permanent.

Aceste declaraţii au provocat furia preşedintelui american, care l-a acuzat pe fostul său consilier că şi-”a pierdut minţile”.

De atunci, Trump continuă să denunţe o ”carte falsă” şi să-l denigreze pe ”Steve şleampătul”.

Leave a Reply