Un profesor de religie si preot din localitatea sibiana Cospa Mica este acuzat de parintii unei eleve ca s-a masturbat la scoala, in timpul orei de religie, in fata elevilor, anunta Antena 3. Profesorul a fost filmat de o eleva in timp ce facea presupuse gesturi obscene. Inspectoratul Scolar Sibiu a deschis o ancheta in acest caz, iar ministrul Educatiei, Liviu Pop, i-a cerut public demisia profesorului de religie, vineri dimineata, intr-o interventie telefonica la Antena 3. 

Eleva susține că l-a filmat chiar în momentul în care făcea aceste gesturi obscene. În scurt timp, Ministerul Educației va avea o primă reacție pe acest subiect.

Din primele informații, pofesorul-preot a declarat că nu știe nimic despre aceste acuzații. Mama fetei este decisă să depună plângere la Poliție și spune că este decisă să nu își mai lase fata la școală până când nu va pleca acel profesor.

„Copila a avut ore cu domnul profesor. Ea a fost la ore, nu a fost atentă la ce s-a întâmplat. O colegă a filmat și când au ieșit în pauză, a trimis la câteva colege filmarea. Eu i-am controlat telefonul și am văzut filmarea. Sunt pregătită să pun o plângere. Am fost sunată de doamna dirigintă și a zis să lăsăm așa și să nu spunem nimic”, a declarat mama unei eleve, la Antena 3.

Liviu Pop, ministrul Educației a avut o primă reacție în legătură cu cazul profesorului care s-a masturnat în fața elevilor. „S-a deschis o anchetă la nivelul unității școlare și s-a făcut o reclamație dirigintei care nu a informat nici conducerea școlii și nici Inspectoratul Școlar.Preotului îi cer public demisia din învățământ! Am discutat și cu Mitropolia…”, a declarat Liviu Pop la Antena3.

Poliţia şi Parchetul au declanşat cercetări privind acuzele aduse profesorului preot.

„În urma apariţiei imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu şi, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, am declanşat cercetări privind circumstanţele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliţei Oraşului Copşa Mică”, a anunţat IPJ Sibiu.

La rândul său, mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a declarat că a început o anchetă şi cercetează dacă preotul profesor de religie din Copşa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat. În cazul în care se dovedeşte că preotul profesor a greşit, acesta nu va mai purta haina preoţească, a spus Mitropolitul Ardealului, citat de Agerpres.

“Noi facem ancheta. Am primit azi de la Minister informaţia. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecinţele canonice. Aşa ceva este de neconceput”, a precizat ÎPS Laurenţiu Streza.

Potrivit Mitropolitului Ardealului, acest preot ar fi suferit o operaţie şi ar avea şi probleme de sănătate, nefiind cunoscut în rândul preoţilor cu probleme de comportament.

Leave a Reply