Un protest care se dorește de amploare este în desfășurare în Capitală. La ora 18:00, când era anunțată ora de începere, în Piața Universității se aflau în jur de 2.000 de oameni, dar sunt aşteptaţi cel puţin 20 de mii, din toată ţara. Au apărut, însă, și primele incidente.

Oamenii s-au mobilizat pe Facebook nemulţumiţi de modificările aduse legilor Justiţiei şi Codurilor Penale. Protestatarii vin din toate colţurile ţării- din Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara sau Constanţa. Au plecat încă de dimineaţă spre capitală cu maşini, trenuri sau chiar pe jos.

Mobilizarea protestarilor scoate în stradă şi efective impresionante de jandarmi. Iar primele contre au apărut deja între jandarmi şi suporterii care au ajuns în Gara de Nord în urmă cu puţin timp şi care şi-au manifestat gălăgios nemulţumirile.

3. 000 de jandarmi sunt pregătiţi să intervină, în această seară, la protestul organizat la kilometrul zero al Bucureştiului. Aproape 400 sunt deja în Piaţa Universităţii, unde au început să vină oameni încă de acum câteva ore.

Simbolul protestului sunt însă oamenii veniţi din Cluj, care au mers pe jos 10 zile, prin ploi şi ninsori, pentru a manifesta în Bucureşti. Au bătut peste 400 de kilometri la pas, iar acum sunt în faţa Guvernului, după ce au trecut pe la sediul PSD și sediul ALDE. Nu au scandat, este mai mult un protest mut.

„Ne dorim Parlamentul curat, politicieni care nu sunt condamnați penal, un partlament care să facă legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni, dorim ca guvernul să-și facă treaba”, spune unul dintre manifestanții care au pornit spre București. „Am cratița și lingura, cu care merg la toate protestele. Dorim să le arătăm corupților și celor cu dosare penale că nu au ce căuta în Parlamentul României”, a explicat o protestatară din Cluj.

„Sperăm că bucureștenii și românii se vor strânge cât mai mulți și vor arăta că vor stat de drept și justiție să ne asigure prosperitate”, spune un manifestant din Sibiu.

În aceleaşi timp cu protestul din Bucureşti, sunt anunţate manifestaţii asemănătoare şi în alte oraşe din ţară, precum şi în în străinătate, la Viena, Bruxelles, Toronto, Zurich, Paris, Roma sau Edingburgh. Protestul, organizat sub sloganul „Toate drumurile duc la Bucureşti. Revoluţia generaţiei noastre”, a început în jurul orei 18:00, potrivit organizatorilor.

Leave a Reply