Cei mai puternici lideri din lume se vor întâlni de astăzi în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos 2018. Conferinţa anuală de elită durează patru zile şi îi adună în acelaşi loc pe cei mai puternici politicieni şi lideri de afaceri din lume.

Printre numele importante care vor vi prezente în Davos, Elveţia, sunt  premierul britanic Theresa May, cancelarul german Angela Merkel, premierul canadian Justin Trudeau şi preşedintele francez Emmanuel Macron.

Mulţe dintre personalităţile de seamă ale marilor organizaţii internaţionale ale lumii vor participa la Davos 2018. Printre ele se numără Antonio Guterres, Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Zeid Ra’ad Hussein, Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului şi Jim Yong Kim, Preşedintele Băncii Mondiale.

De asemenea, din vor fi prezenţi pentru a-şi expune poziţiile în domeniile afacerilor şi a finanţelor mondiale Ginni Roomette de la IBM Corporation, Fabiola Gianotti de la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), Geneva, Sir Martin Sorrell de la WPP şi Christine Largarde din Fondul Monetar Internaţional.

Șefi de organizaţii caritabile, cadre universitare şi organizaţii neguvernamentale vin, de asemenea, ca şi un număr mic de celebrităţi. Lista din acest an include Elton John şi Cate Blanchett.

Ambii sunt beneficiari ai Premiilor Anuale de Cristal ale WEF, care semnifică “realizările artiştilor de frunte care şi-au manifestat angajamentul exemplar de îmbunătăţire a stării lumii”.

Leave a Reply