Preşedintele american Donald Trump a acuzat membrii Partidului Democrat de “trădare”, luni, pentru că nu au aplaudat în timpul primului discurs al acestuia despre Starea Uniunii, în cadrul căruia a vorbit despre creşterea salariilor şi a locurilor de muncă.

“Preferă să îl vadă pe Trump că greşeşte, decât să vadă că ţara noastră funcţionează bine. Asta înseamnă. Este foarte egoist (n. red. din partea Democraţilor). Este energie negativă”, a declarat oficialul de la Casa Albă.

“Cineva a folosit cuvântul ‘trădare’. Presupun că de ce nu? Putem s-o numim trădare, de ce nu? Cu siguranţă nu păreau să ne iubească foarte mult ţara”, a mai adăugat acesta.

“Libertatea de a nu aplauda idei cu care nu eşti de acord se numeşte Primul Amendament”, a postat senatorul democrat Jeff Merkley pe contul personal de Twitter.

Doi oficiali republicani de rang înalt din Congres, preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan şi liderului majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, au refuzat să comenteze afirmaţiile preşedintelui SUA.

Săptămâna trecută, Donald Trump a susţinut primul discurs despre Starea Uniunii, lăudând şomajul scăzut în rândul afro-americanilor, creşterea salarială şi crearea a 2.4 milioane de noi locuri de muncă.

“Fiecare american ar trebui să fie îngrijorat de faptul că Donald Trump încearcă transforme loialitatea faţă de el într-un sinonim pentru loialitatea faţă de Statele Unite. Nu aşa funcţionează democraţia”, a afirmat Nancy Pelosi, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanţilor.

Leave a Reply