Vicepreşedintele Mike Pence şi alţi oficiali americani s-ar putea întâlni cu delegaţia nord-coreeană la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, săptămâna viitoare, a declarat, luni, secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, informează site-ul postului France24.

Washingtonul a anunţat anterior că nu va căuta să iniţieze un dialog cu nord-coreenii prezenţi la Jocurile Olimpice, însă ar dori să discute cu liderul suprem Kim Jong-un prinvind programul nuclear al Phenianului.

Întrebat, în timpul unei vizite oficiale în Peru, dacă Mike Pence ar accepta o invitaţie de a se întâlni cu delegaţia nord-coreeană, Tillerson a declarat că nu exclude această posibilitate.

“Cu respect pentru excursia vicepreşedintelui la Jocurile Olimpice şi dacă va exista, sau nu, o oportunitate de orice fel pentru o întrevedere cu oficialii din Coreea de Nord, consider că rămâne de văzut”, a afirmat secretarul american de Stat.

Mike Pence va vizita mai întâi Alaska, Tokyo şi Seulul, apoi va pleca la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, care va avea loc vineri.

Aceasta este a doua vizită a vicepreşedintelui în regiune şi face parte din eforturile administraţiei Donald Trump de a pune presiunea asupra Coreei de Nord.

Regimul Kim Jong-Un a efectuat recent o serie de teste balistice şi nucleare, ameninţând că poate ataca teritoriul continental american.

Preşedintele Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că nu va permite ca Phenianul să conducă un atac asupra Statelor Unite, însă disputele între cei doi lideri au alimentat îngrijorările comunităţii internaţionale.

Leave a Reply