Liderii Coaliției PSD-ALDE au avut o întâlnire, miercuri, 7 februarie, în biroul lui Liviu Dragnea, după ședința comună a celor două camere ale Parlamentului.

Tema discuțiilor a fost posibilitatea înființării unei comisiei speciale de anchetă cu privire la situația din Serviciul de Protecție și Pază (SPP). La final, Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să facă declarații, iar liderii PSD încă nu au transmis nimic pe acestă temă.

Potrivit unor surse din cadrul coaliției, președintele ALDE se opune înființării unei comisii de anchetă. În aceste condiții, nici Liviu Dragnea nu mai este convins că o asemenea mutare ar produce efecte benefice.

Înființarea comisiei ar putea genera complicații nedorite, având în vedere că SPP se află sub controlul Președinției, nu al Parlamentului. Liviu Dragnea a precizat zilele trecute că nu se dorește mutarea instituției în subordinea Parlamentului.

Un alt aspect interesant este legat de o intervenție publică a generalului Dumitru Iliescu, fostul șef SPP, care a lansat chiar un avertisment cu iz de amenințare la adresa liderului PSD pe tema Serviciului de Protecție și Pază. Dragnea s-a limitat la a răspunde că Iliescu nu ar trebui să se implice în această chestiune.

 

Leave a Reply