Administraţia preşedintelui american Donald Trump şi-a revizuit luni decizia privind construirea unui nou sediu al Biroului Federal de Investigaţii (FBI), pentru care va solicita Congresului în 2018 alocarea restului de 2,175 miliarde de dolari necesari, transmite Reuters.

Cererea de finanţare, inclusă în planul mai amplu pentru infrastructură, de 1.500 de miliarde de dolari, ar ajuta la acoperirea cheltuielilor de demolare şi ridicare a unui sediu nou pentru FBI. Cel actual, situat în Washington şi datând din anii 1970, are zidurile acoperite cu plasă pentru a împiedica desprinderea unor bucăţi.

Decizia marchează o schimbare faţă de poziţia din luna iulie a administraţiei, care anulase căutarea unui nou sediu pentru agenţia federală în Maryland sau Virginia.

Costurile totale pentru un nou sediu al FBI sunt estimate la 3,3 miliarde de dolari, le-a declarat luni reporterilor procurorul general adjunct Lee Lofthus, într-un briefing susţinut la Departamentul Justiţiei.

FBI a pus deja deoparte fonduri de 1,125 miliarde de dolari pentru acest proiect.

‘Ideea este de a construi un sediu modern şi sigur vizavi de clădirea (J. Edgar) Hoover. Aceasta este o parte importantă a programului de infrastructură al preşedintelui’, a precizat Lofthus.

Tot luni, administraţia Trump şi-a prezentat proiectul de buget pentru anul fiscal 2019. Per ansamblu, bugetul Departamentului Justiţiei prevede 28 miliarde de dolari, în creştere uşoară cu 1,2% faţă de cel actual.

Pentru majoritatea entităţilor din subordine sunt propuse suplimentări de fonduri, inclusiv pentru FBI, agenţia antidrog, birourile procurorilor federali şi cel care supervizează tribunalele pentru imigraţie.

Leave a Reply