Fostul deputat Vlad Cosma a sosit marţi la Parchetul General unde a depus şi alte înregistrări referitoare la fostul procuror Mircea Negulescu şi la situaţia de la DNA Ploieşti, el precizând că a fost citat în calitate de martor şi că era folosit de Negulescu în dosarele politice.

O să aduc cât mai multe documente în săptămnile următoate pe măsură ce le strâng. Sunt aceleaşi întregistrări, dar şi unele noi, referitoare la aceiaşi patru procurori pe care i-am enumerat în plângerea depusă la Parchetul General. (…) M-au citat în calitate de martor, nu ştiu cum îşi desfăşoară procurorii audierile”.

Întrebat despre afirmaţiile lui Negulescu conform cărora sora lui Vlad Cosma, Andreea Cosma, a fost cea care ar fi avut iniţiativa relaţiei dintre ei doi, Cosma a răspuns: “Domnul Negulescu minte, aşa cum a făcut mereu. Problemele de care suferă dunt dedublare de personalitate polimorfă. Sunt vorbele dânsului, dintr-o înregistrare. Probabil că în aceste zile se accentuează aceste simptome. Dacă dânsului i se pare normal că a distrus familii şi vieţi, nu am să-i răspund’.

El a precizat că a depus în plângerea de la Parchetul General, a enumerat dosarele penale în care s-au întîmplat nereguli şi că poate prezenta dovezi, susţinând că erau vizaţi Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Daniel Savu, Andrei Volosevici şi mai mulţi oameni politici.

“Eu eram folosit de către Negulescu în dosarele cu oameni politici, în alte dosare avea alţi martori. Nu erau situaţii în care eram folosit, ci obligat, constrâns şi şantajat”, a afirmat Vlad Cosma, care a apreciat că şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a fost “foarte mult minţită” de procurorii de la DNA Ploieşti.

Leave a Reply