Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a anunţat, luni, că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în va primi la Washington pe omologul său francez, Emmanuel Macron, la data de 24 aprilie, informează The Associated Press.

”Preşedintele şi Prima Doamnă îi vor întâmpina pe preşedintele Macron şi pe Prima Doamnă a Franţei la data de 24 aprilie la Casa Albă. Această vizită va contribui la întărirea cooperării dintre Statele Unite şi Franţa în privinţa relaţiilor economice şi diplomatice, precum şi a prieteniei dintre cei doi lideri”, a declarat Sarah Sanders.

Administraţia Prezidenţială de la Paris a anunţat că vizita oficială a lui Macron în Statele Unite se va desfăşura în perioada 23-25 aprilie şi va include mai multe ceremonii oficiale, printre care un dineu găzduit de preşedintele american, dar şi o conferinţă de presă comună a lui Trump şi Macron.

În trecut, cei doi lideri au viziuni diferite în privinţa unor subiecte importante precum acordul climatic de la Paris şi acordul nuclear iranian.

În luna iulie a anului 2017, Trump a efectuat o vizită oficială la Paris, unde a participat la parada militară de pe Champs-Elysées organizată cu ocazia zilei naţionale a Franţei. Preşedintele american s-a declarat impresionat de ”formidabila” defilare şi a afirmat că îşi doreşte să organizeze o paradă militară şi în SUA.

Leave a Reply