Preşedintele american Donald Trump le-a transmis membrilor Congresului să nu mai fie „terifiaţi” de Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc (NRA), un grup de lobby, scrie BBC.

Trump a făcut apel către membrii Congresului să vină cu un proiect de lege pentru a se putea începe o reformă a legilor privind armele de foc. El a sugerat extinderea verificărilor celor care doresc să cumpere arme şi schimbarea vârstei legale la care se poate cumpăra o armă de la 18 la 21 de ani.

Mişcarea lui Trump i-a luat prin surprindere pe mulţi membri ai Congresului. Ei au fost „uimiţi” conform New York Times iar republicanii s-au declarat „neliniştiţi”, scrie CNN.

„Au o putere foarte mare asupra voastră. Nu au aceeaşi putere asupra mea”, le-a spus Trump, referindu-se la NRA, republicanilor.

„Unii dintre voi sunteţi terifiaţi de NRA”, a adăugat el.

Trump a vorbit la un summit pe tema siguranţei armelor de foc. El a susţinut în timpul întâlnirii o extindere a verificărilor asupra celor care vor să cumpere arme, dreptul poliţiei de a confisca arme de la persoane considerate periculoase, fără ordin judecătoresc, creşterea vârstei minime la care se poate cumpăra o armă de la 18 la 21 de ani şi înarmarea profesorilor.

El s-a întâlnit cu liderii NRA în weekend după ce a vorbit cu elevii liceului unde au fost ucise 17 persoane în urma unui atac armat.

Summit-ul de miercuri are loc după ce elevii de la liceul din Florida s-au întors la şcoală.

„Nu trebuie să vă faceţi griji pentru dispozitivele care permit tragerea a sute de gloanţe pe minut”, a spus Trump. În luna februarie, el a semnat un ordin prin care se interzic astfel de dispozitive.

Preşedintele a invitat 17 democraţi şi republicani la summit pentru a discuta despre siguranţa în şcoli.

Leave a Reply