Trei copii din Bacău, abuzați sexual de doi unchi. Frații, cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani, au povestit despre calvarul pe care l-au trăit timp de doi ani, numai după ce au ajuns în grija unui centru de plasament. Copiii au fost bătuți și obligați să asiste la perversiuni sexuale de către cei doi unchi. Bărbații au fost arestați preventiv, însă nu și-au recunoscut în nicio clipă faptele.

Minorii erau în grija bunicii materne, în localitatea Parava, după ce mama a plecat să muncească în străinătate, iar tatăl lor i-a părăsit. Așa se face că cei trei frați au ajuns să locuiască sub același acoperiș cu doi unchi, frați ai mamei lor.

Cei trei frați, cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani, au ajuns, la sfârșitul lunii ianuarie,  grija unui centru de deplasament al Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău. Abia atunci copiii le-au povestit asistenților sociali că au fost snopiți în bătaie, ținuți în frig și forțați să asiste la perversiunile sexuale ale celor doi unchi.

Polițiștii i-au reținut, joi, pe cei doi bărbați, de 28, respectiv 43 de ani, bănuiți că i-ar fi maltratat pe cei trei copii.

„Faţă de aceştia, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală, corupere sexuală, violenţă în familie şi lovire sau alte violenţe”, a declarat, pentru sursa citată, agent şef adjunct Cătălina Creţu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

Copiii sunt acum în grija asistenților sociali.

„Cei trei fraţi sunt în continuare în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă, unde beneficiază de consiliere psihologică şi de toată îngrijirea necesară”, a explicat Marian Vătămănescu, purtător de cuvânt la DGASPC Bacău.

Potrivit sursei citate, minorii mai au doi frați, care ar fi în grija tatălui, într-o altă comună. Unul dintre copii, în vârstă de doi ani, ar fi fost tăiat cu un cuțit de unul dintre suspecți.

Leave a Reply