Donald Trump impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu. Liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu.

„Oamenii nu au idee cum a fost tratată ţara noastră de alte ţări şi de oameni care ne reprezintă care nu au idee despre nimic”, a afirmat Donald Trump la o reuniune cu manageri din sectoare industriale desfăşurată la Casa Albă.

Trump și-a argumentat poziția spunând că tendinţele comerciale au „distrus” industria americană de oţel şi aluminiu. Deocamdată, nu este clar dacă aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de oţel şi aluminiu ori doar la cele din anumite ţări.

Pe de altă parte, Uniunea Europeană și China au avertizat că vor introduce măsuri simterice dacă Donald Trump impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

„Vom înainta, în următoarele zile, către Organizaţia Mondială a Comerţului propuneri pentru contramăsuri la adresa SUA. În loc să furnizeze o soluţie, această decizie a Washingtonului va agrava problemele. Uniunea Europeană va reacţiona ferm pentru a-şi apăra interesele”, a declarat Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.

După anunțul lui Donald Trump, Bursa de la Wall Street s-a prăbușit din nou, fiind îngrijorata de un război comercial cu China, informează CNN. Indicele Dow Jones a scăzut cu mai mult de 500 de puncte după anunțul lui Trump. Totodată, Nasdaq și S&P 500 au scăzut cu aproximativ 1,5%.

În luna februarie, indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere din anul 2008, cu 4%. Dow Jones este cel mai mediatizat indice bursier pe plan mondial.

Leave a Reply