Comitetului Executiv Naţional al PSD are loc astăzi la Palatul Parlamentului. Liderii social-democrați discută despre organizarea congresului extraordinar al PSD, care va avea loc pe 10 martie.

A început bătălia pentru funcții în PSD, cu doar câteva zile înainte de Congresul Extraordinar al partidului!
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat un atac direct la adresa liderilor din partid și a acuzat că unii miniștri îi pun bețe în roate în proiectele Bucureștiului.

Ba mai mult, Firea a amenințat că își da demisia din toate funcțiile din PSD. Liviu Dragnea a anunțat, în schimb, că nu agreează ciondănelile din partid pentru funcții.

La congresul de la finalul săptămânii vor fi aleși 16 vicepreședinți.

Convinsă că unii miniștri, care îi sunt și colegi în partid, îi boicotează proiecte pentru Capitală, Gabriela Firea a anunțat că ar putea renunta la funcțiile din PSD și l-a criticat voalat inclusiv pe Liviu Dragnea.

Firea susține că bătălia pentru funcții de conducere în PSD seamănă cu o sinucidere politică. În schimb, liderul partidului susține că tocmai această competiție va împrospăta PSD. La Congresul extraordinar care va avea loc sâmbătă, vor fi aleși 16 vicepreședinți: opt femei și opt bărbați.

Poziția lui Liviu Dragnea nu este pusă în discuție, însă acesta dorește un vot de reconfirmare, mai ales după ultimele atacuri venite din partea lui Codrin Ștefănescu.

Sunt lideri în PSD care susțin că, la Congres, partidul ar trebui să discute și despre numele celui care va candida la prezidențialele din 2019.

Leave a Reply