Traian-Basescu-suparatScandalul în care este implicat fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, nu a rămas fără urmări în comunitatea românească din SUA. Mesagerul Românesc  a contactat mai mulţi membri marcanţi ai diasporei nord-americane solicitându-le un punct de vedere. Răspunsurile nu au întârziat să sosească pe adresa redacţiei şi le prezentăm mai jos. Aşteptăm răspuns şi la celelalte solicitări, iar cei care doresc să-şi exprime punctul de vedere o pot face chiar şi sub anonimat  la adresa: mesagerulromânesc@gmail.com , mesajul lor urmând să fie publicat imediat în ziarul nostru, fără a fi cenzurat de vreun fel.

Practic, se poate argumenta orice, găseşti informaţie pentru orice punct de vedere, pro sau contra. Ipocrizia Preşedintelui Băsescu creează anxietate, tensiuni în societatea românească. Pentru că el cu sine însuşi este conştient numai atunci când vrea , de cele mai multe ori lăsând să-i cadă lacrimi din ochii . Ca urmare, cea mai bună modalitate de a reuşi în viaţa este să acţionezi conform sfaturilor pe care le dai celorlalţi, în acest caz de ce să nu creadă Preşedintele că fratele său poate fi judecat pentru faptele sale , printr-o manipulare simplă , decât şi eu mai bine el. Marius Marin, director al ziarului Mesagerul Românesc.

Părerea mea despre statul mafiot patronat de Traian Băsescu şi clanul care îl înconjoară am spus-o deschis de nenumărate ori, o fac şi acum. Preşedintele suspendat Băsescu Traian şi-a subordonat instituţiile de forţă ale statului român şi le foloseşte pentru a-şi suprima adversarii politici şi pentru a scăpa de sub urmărirea justiţiei după ce îşi va încheia mandatul. Ceea ce face acum Băsescu Traian se numea poliţie politică în timpul regimului comunist, pentru astfel de manifestări antidemocratice, preşedintele american Richard Nixon a fost forţat sa demisioneze, deşi impactul acţiunilor lui asupra societăţii americane a fost cu mult mai scăzut. Un minim de decenţă l-ar obliga pe cetăţeanul Băsescu Traian să demisioneze din funcţia de preşedinte al României, pe care o deţine în mod ilegal şi fraudulos. Grigore Culian, director al ziarului New York Magazin.

Ne aşteptăm ca instituţiile statului să îşi facă datoria şi în acest caz iar cei vinovaţi, indiferent cine ar fi, să fie deferiţi justiţiei.  Pr. Chris Terhes – Romanian Community Coalition

Leave a Reply